woensdag 5 augustus 2015

A Dream Is A Wish Your Heart Makes

Zondag 26 juli 2015          22 graden, ´s ochtends bewolkt en ´s middags regen


Vandaag was het zover. Eindelijk echt naar Disneyland. ´s morgensvroeg reden we al aan naar het Disneyland hotel. De koffers werden naar de kamer gebracht en we konden inchecken. De ontvangst is al heel anders dan bijvoorbeeld Hotel New York of Cheyenne.
Ik had geboekt voor ik een jaarkaart had en we hebben nu een kaartje over (voor mij). Hier wilden/konden ze niks aan doen. Ik vond dit niet des Disneys (inmiddels contact gehad met guest relations en de kaart nemen ze niet terug, helaas maar tot 12-8 geldig)
We mochten gelijk de kamer in en waren overweldigd door de grootte van de kamer en de mooie badkamer. We besloten gelijk het park in te gaan. We zaten nog in de Magische Uren.





We deden binnen een 25 minuten de theekopjes, Dumbo, Peter Pan en it’s a Small World. Het leek wel erg rustig en dat bleef het de rest van de dag ook. Langste wachttijd was de hele dag maar 15 minuten.
De volgende 2 stops waren de Casey Junior trein en Pays de Contes de Fees. Het was nog niet eens half 11!
Het is was om vandaag naar de prinsessen te gaan. We waren immers nog nooit in het prinsessen paviljoen geweest. Om kwart over 10 ging ik in de rij voor een reservering en om 10 over half 11 had ik 2 reserveringen voor prinsessen die dag.

Als characterhunter had ik Timon (Lion King) nog nooit gemeet en we wisten dat de kans groot was dat hij om kwart over elf zou komen. We liepen naar een uithoek  van Adventureland en waren de eerste. Om klokslag kwart over elf was daar Rafiki. Helaas zonder Timon. Dat vond ik erg jammer. Al was Rafiki erg leuk.
Met een Hotel FP deden we Big Thunder Mountain en kwamen we onderweg nog Pluto tegen. Het liep tegen 12 uur en om 1 uur hadden we een reservering voor de Zondags Brunch bij Inventions. Op verzoek van Izzy deden we het doolhof van Alice in Wonderland om vervolgens naar het hotel te lopen om te brunchen. Eenmaal in het hotel begon het keihard te regenen. We waren net op tijd.

De Brunch bij Inventions was super. Het eten is lekker en het thema was vandaag Cinderella. We zagen alle muizen, Cinderella en de Prins en natuurlijk Mickey, Minnie en Goofy. Jacq was de leukste muis, hij zag er op toe dat Izzy haar bord leeg zou eten. Cinderella was ook heel leuk, zeker omdat ze Nederlands sprak.
Omdat we 3 van de 4 muizen nog nooit ontmoet hadden ging onze character counter 3 punten omhoog. We zitten nu op 120 verschillende characters!












De brunch begon rustig maar na een uur werd het chaotisch. Toen alle figuren langs waren gekomen deden we een korte break in het hotel.

Ondanks de regen gingen we toch het park in we hadden nog plannen en het was rustig. Gelukkig werd het na een half uurtje droog. Eerst langs de prinsessen. We zagen Ariel. Ze was erg lief en sprak Nederlands. Na Elsa is dit de favoriet van de meiden dus helemaal goed.  Zonder wachten deden we verder nog de volgende attracties: Buzz Lightyear, Autopia, Sneeuwwitje, Pinokkio, Pirates of the Carribean en de draaimolen. Na het avondeten was de koek bij Caitlynn op. Izzy wilde graag nog naar de prinsessen (we hadden immers nog een reservering). We splitsten ons op. Sabrina en Caitlynn gingen vast naar de hotelkamer en Izzy en ik gingen naar de prinsessen. Ook hier weer geen wachttijd en we zagen Tiana. Ook Tiana sprak een paar woorden Nederlands. Wat een geluk vandaag. Dat Izzy dat ook mee kan maken om echt met de prinsessen te kunnen praten.

Op de terugweg naar het hotel deden Izzy en ik nog een keer Pinokkio en zagen we Anna en Elsa voorbij komen in de koets. Izzy is goed in aandacht vragen van de characters. In de mensenmassa zag Anna Izzy staan. Veel handkusjes werden uitgewisseld. Overigens vond ik alle heisa rond dit koetsritje van Anna en Elsa erg overtrokken. Want het is letterlijk niet meer dan 1 koets met de prinsessen erin die voorbij rijdt.

Na deze lange dag gingen we slapen. Energie tanken voor de komende dagen en dat is niet moeilijk in zo’n mooie kamer.

Een leuke vermelding is dat housekeeping elke avond komt checken of de kamer naar wens is. Daarnaast krijgen de meiden elke avond chocolade munten met Disney figuren erop. Het zijn de kleine dingen die het doen.

1 opmerking: